fbpx
-9.8 C
София

След разглобяването на Oculus Rift DK2 се вижда смартфона Samsung Galaxy Note 3

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Оказа се, че Oculus Rift Development Kit 2 се базира на смартфона Galaxy Note 3, като са използвани не просто технологиите на този интелигентен телефон, а неговият дисплей, който не само, че е създаден от Samsung, а е буквално част от фаблета Note 3. Мнозина са учудени защо Oculus VR така явно използва част от хардуера на външен известен производител без модификация.

Тази информация е подадена от известните iFixit. Без тяхното разглобяване на това устройство за създаване на виртуална реалност, нямаше как да разберем, проектът Oculus VR е толкова близък с Samsung. Това всъщност не е лошо, но за мнозина е съвсем неочаквано. Особено странно изглежда това на фона на предстоящия анонс на собствен шлем за виртуална реалност, базиран на собствения Galaxy-смартфон, а конкурентът вече използва дисплея на Galaxy Note 3.

Дисплеят на този фаблет е с отлично качество и явно може да бъде използван и в друго устройство. Всъщност, по-лесно и по-евтино е при производството на 45,000 броя шлемове, да се използва нещо готово, отколкото да се създава ново.

Има разлика в използването на дисплея. Екранът на Oculus работи с кадрова честота 75 Hz, а във фаблета – с 60 Hz, но сигурно малко са й завишили честотите.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини