След удачното тримесечие Xiaomi погълна производителя Meitu

2
2509

Неотдавна Xiaomi обяви своите впечатляващи финансови резултати за третото тримесечие на годината. За Q3 тримесечният доход на компанията нарасна със сериозните 49%. На вълната на успеха китайският производител обяви поглъщането на Meitu и по-точно, направлението за производство на смартфони. Xiaomi възнамерява по този начин да увеличи дамската аудитория.

Финансовият отчет на Xiaomi показа чиста печалба в размер на 2,841 милиарда юана ($357 милиона). Общите продажби са за 50 847 милиарда юана ($7,3 милиарда). Основната част от печалбата е формирана от продажбите на смартфони – $35 милиарда юана ($5 милиарда). Китайският производител преизпълни плана си за продажбата на 100 милиона устройства и го осъществи два месеца преди края на годината. Xiaomi продава своите смартфони предимно на вътрешния пазар, но заяви, че доходите от международните продажби имат годишен ръст от 113%.

Тази година Xiaomi започна активно да участва в европейския пазар. Неотдавна компанията отвори своя първи онлайн магазин във Великобритания.

За диверсификацията на своята аудитория Xiaomi купува и правата за софтуер на Meitu. Тази компания е добре известна със своите приложения за автопортрети и подобряване на снимките.

Според сключения договор, Xiaomi ще плаща на Meitu 10% от печалбата от продадените смартфони, но не по-малко от $10 милиона годишно.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
проповSatyr73 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Satyr73
Satyr73

Много ме кефат тия

пропов
пропов

Айде бе хора, направете един водоустойчив телефон и аз да мирясам. Вече 2 години го чакам , и все купувам ( с мъка на сърце) от скъпите алтернативи.