След удачното тримесечие Xiaomi погълна производителя Meitu

2
2655

Неотдавна Xiaomi обяви своите впечатляващи финансови резултати за третото тримесечие на годината. За Q3 тримесечният доход на компанията нарасна със сериозните 49%. На вълната на успеха китайският производител обяви поглъщането на Meitu и по-точно, направлението за производство на смартфони. Xiaomi възнамерява по този начин да увеличи дамската аудитория.

Финансовият отчет на Xiaomi показа чиста печалба в размер на 2,841 милиарда юана ($357 милиона). Общите продажби са за 50 847 милиарда юана ($7,3 милиарда). Основната част от печалбата е формирана от продажбите на смартфони – $35 милиарда юана ($5 милиарда). Китайският производител преизпълни плана си за продажбата на 100 милиона устройства и го осъществи два месеца преди края на годината. Xiaomi продава своите смартфони предимно на вътрешния пазар, но заяви, че доходите от международните продажби имат годишен ръст от 113%.

Тази година Xiaomi започна активно да участва в европейския пазар. Неотдавна компанията отвори своя първи онлайн магазин във Великобритания.

За диверсификацията на своята аудитория Xiaomi купува и правата за софтуер на Meitu. Тази компания е добре известна със своите приложения за автопортрети и подобряване на снимките.

Според сключения договор, Xiaomi ще плаща на Meitu 10% от печалбата от продадените смартфони, но не по-малко от $10 милиона годишно.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари