След 2021 година Apple ще поставя скенерите за пръстови отпечатъци под дисплея на iPhone

4
429

Оптичните скенери за пръстови отпечатъци под дисплеите на телефоните смело настъпват. Все по-голям процент устройства започват да използват новата технология. Apple също планира да я вгради в своите iPhone-и… след около две години.

Това съобщи топ-аналитикът Минг-Чи Куо. По неговите думи TouchID ще работи съвместно с FaceID в смартфоните на Apple от 2021. Компанията работи върху това още от 2017-та година (тогава подаде документи за патент), но и досега упорито отказва да вгради подобен скенер в своите телефони. Причината за това е може би някои известни ограничения във възможностите на технологията, като например по-голяма консумация на електрическа енергия, малък регион на сканиране, значителни размери на модула и трудности при производство. Куо вярва, че проблемите ще са превъзмогнати до две години и Apple ще се включи в надпреварата със сензори под дисплея. Компанията дори обмисля да използва TouchID в тогавашните Apple Watch (сега смарт-часовниците разчитат единствено на ПИН код).

Съчетаването на Touch и FaceID би било голяма стъпка напред в сигурността за Apple. Първият скенер за пръстови отпечатъци на компанията беше излъган в първите 24 часа от излизането на iPhone 5S. За сметка на това пък FaceID се оказа изключително сигурен като метод за защита и обвързването му с пръстов отпечатък би го направил дори още по-труден за заобикаляне.

Разбира се, за две години много неща могат да се променят и Apple може да реши да въведе технологията по-късно (или по-рано).

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
RMM
RMM

Нормално, отхапаните ябълки винаги са няколко години назад от всички технологии. Още е чудно как има толкова много балъци, които ги купуват при толкова високи цени. Добре, че американците и англичаните са прости и лесно се подвеждат от реклами.

Satyr73
Satyr73

Ти си по-прост, и е явно от всичко казано от теб!

Чича Милча
Чича Милча

Както виждаш, и нашенци има доста мераклии. Но не бива да им се присмиваме, това е диагноза…..Гледаме и цъкаме, молим се по-скоро да се отърват от мъките. Но от Ейпъл, работят по въпроса, всяка година продават по-малко и по-малко….Сега ще видим с 11-ката, какво ще се случва……Не че не знаем се, ама ще се забавляваме.

TNT
TNT

до 2012 година телефоните ще се вграждат в главата на потребителите.
за какво им е на ябълките да слагат скенер за пръстови отпечатъци?