Слух: Galaxy Note 3 ще поддържа 4К видео и висококачествено аудио

0
36
Преди няколко дни стана ясно, че Samsung ще проведат събитие на име „Samsung Unpacked 2013 Episode 2“ насрочено за 4 септември в немската столица Берлин. В същия ден компанията ще проведе и събитие от другата страна на Океана – в Ню Йорк. Въпреки, че корейците не разкриха повече подробности, всички очакват, че звездата на събитието ще бъде не какво, а именно третото поколение смартфони Galaxy Note.

Около седмица преди въпросното събитие Мрежата буквално жужи от слухове свързани със следващия високотехнологичен смартфон с голям екран на Samsung. Последният такъв слух дойде от корейската преса и от него стана ясно, че Samsung Galaxy Note 3 ще поддържа режим на запис на видео в 4К резолюция (3840 х 2160). В допълнение към това източниците твърдят, че смартфонът ще възпроизвежда висококачествено 24-битов 192KHz-ово аудио.

Корейската преса нарича предполагаемата 4К камера на Galaxy Note 3 „първа в света“, макар че това твърдение е малко спорно. На събитие преди това на Samsung Sony ще анонсират техния собствен 4К смартфон Xperia Z1. Що се отнася до аудио технологията заложена в третия Galaxy Note, тя ще срещне съперник в лицето на LG G2 – телефон, който поддържа същия музикален плейбек.

Някои анализатори посочват, че снимането на 4К видео няма да впечатли кой знае колко потребителите, тъй като на пазара все още няма достатъчно много на брой и достъпни като цена продукти, които да могат да възпроизвеждат съдържание с толкова голяма резолюция. Въпреки това, няма как да не се възхитим на начина, по който от Samsung и Sony са успели да поберат подобна видео камера в устройство, което може да се побере в джоба.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари