Смартфоните изпреварват таблетите по обем на уеб трафика

0
39

Компанията Arieso публикува нови данни за пазара на мобилен интернет, отчитайки ръст в потреблението на инернет трафик през мобилни устройства – смартфони и таблети. От аналитичната компания посочват, че собствениците на умни телефони за първи път са изпреварили по обем на уеб трафика притежателите на таблети.

Това неочаквано за мнозина явление може да се обясни с увеличаването на размера и резолюцията при дисплеите на смартфоните през последните месеци, както и с все по-широкото навлизане на клетъчните мрежи от четвърто поколение по стандарта LTE (Long Term Evolution).

От Arieso са изследвали статистиката за използването на 125 популярни мобилни устройства. В първата десетка на най-често използваните за мобилен достъп до мрежата апарати влизат шест смартфона, три таблета и един хибрид между двата класа устройства. При това таблетите са разположени едва на 4-то, 6-то и 9-то място по потребление на интернет услуги.

Най-активните потребители на мобилен интернет според проучването се оказват собствениците на iPhone 5, които използват 50% повече трафик, в сравнение с притежателите на предишното поколение iPhone 4S и четири пъти повече, отколкото тези с iPhone 3G.

От изследването става ясно също, че 0.1% от най-активните мобилни уеб потребители използват почти 20%т целия трафик, а на 1% от тях се падат 40% от потреблението на онлайн услугите.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари