Смартфоните на Honor и Huawei, които няма да се обновят до EMUI 10

1
9449

Китайският технологичен гигант Huawei и бранда Honor започнаха разпространението на фирмения потребителски интерфейс EMUI 10, базиран на мобилната операционна система Android 10. Но за някои доста популярни модели ъпдейт до EMUI 10 няма да има.

Днес уеб порталът HuaweiCentral публикува списъка със смартфоните на Honor и Huawei, които почти сигурно няма да се обновят до десетата версия на EMUI, базирана на актуалния към днешен ден Android. Но все пак има шансове нещо да се промени и някои от тези модели да бъде обновен. Списъкът бе съставен от мобилния отдел на китайския производител.

В списъка без EMUI 10 са включени следните смартфони:

Honor Play
Honor 9
Honor 9 Lite
Honor 8X Max
Huawei Y9 2019
Huawei Nova 3
Huawei Nova 3i
Huawei P20 Lite

Причините са най-различни, но основната е, че хардуерът е прекалено слаб, за да осигури плавна работа без лагове.

Във фирмената графична среда EMUI 10 е реализирана пълноценна тъмна тема, която променя интерфейса както на операционната система, така и на фирмените и на външните приложения. Предлага се нов дизайн, нови иконки и по-опростени настройки, като техните елементи са групирани по-логичен начин. Преработено е приложението за работа с камерата и е въведен нов жест за показването на списъка с всички приложения (плъзгане с пръста отдолу нагоре върху основния екран).

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Honor Play
Honor Play

Странни китайци, Honor Play щял да бъде със слаб хардуер, а със Mate 10 и P20 са абсолютно еднакви по параметри. https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=8854&idPhone2=9230&idPhone3=9106