Samsung Electronics започна да приема криптовалута за заплащане на своите смартфони. Това се казва в личната страница във Facebook на компанията CopPay, осигуряваща възможността за това заплащане.

На този етап възможността за плащане с помощта на криптовалута е достъпна само за клиентите на Samsung от някои градове на балтийските държави и Португалия. Новият начин за заплащане може да се използва само във физическите магазини на компанията, а не онлайн.

Южнокорейската компания приема за заплащане широк кръг от криптовалути. Към днешен ден това са биткойни, Ethereum, лайткойни, Ripple, Dash, NEM и Steem. Компанията обяви, че скоро списъкът с приеманите за заплащане криптовалути ще бъде разширен. Броят на градовете, където може да се използва тази възможност, ще бъде увеличен.

Приемането на криптовалута за заплащането на смартфоните на Samsung е стратегически важна инвестиция на компанията и едновременно с това маркетингов ход. Очаква се делът на хората, закупуващи смартфоните на компанията с помощта на криптовалута да е около 1% от общия дял. Но този процент може бързо да нарасне.

Да си припомним, че в началото на годината Samsung започна производството на ASIC чипове за добив на криптовалута. Благодарение на тях, оперативната печалба на компанията за първото тримесечие нарасна с 58%.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари