Смартфоните на Xiaomi вече могат да измерват пулса без специален сензор

3
4219

Компанията Xiaomi добави в своите смартфони интересна възможност. Сега те могат да измерват сърдечния ритъм на потребителя без да използват какъвто и да било специален сензор.

Тази опция се появява във всички смартфони на китайската компания след инсталирането на новата версия на фирмения потребителски интерфейс MIUI Health 2.7.4. За измерването на сърдечния пулс се използва камерата на смартфона и светодиодната фотосветкавица. Приложението показва и инструкция, която демонстрира как най-правилно трябва да се постави пръста върху камарата, за да може измерването да бъде максимално точно.

За измерването честотата на пулса е необходимо да се стартира MIUI Health, да се постави пръста върху камерата и светодиодната светкавица и да се задържи там докато приложението не извърши необходимите измервания. След това показанието може да се класифицира като Обикновено, Почивка и След тренировка.

Измерването на пулса по този начин не е съвсем удобно, като става с помощта на фитнес гривна. Но дори и без специализирано устройство сега е възможно да се определи сърдечния ритъм. Подобно на много други подобни приложения, не се очаква голяма точност на измерването.

Това нововъведение първоначално се появи в в смартфоните на Xiaomi, Redmi и Poco в приложението MIUI Health, но само в китайската версия на MIUI 12. Но сега е достъпно и в други региони, включително и Европа.

2.8 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари