Компанията Asia Optical заяви, че производителите на смартфони ще могат да започнат да използват нейните нови обективи през първото тримесечие на 2019 година.

Ако всичко се развива по план, доставките на новите камери за смартфони ще започнат в края на тази година. Но е възможно това да стане и в началото на 2019 година. Информацията е официална и бе съобщена от ръководителя на борда на директорите на Asia Optical Робърт Лаи (Robert Lai).

Топ-мениджърът каза, че обективите с шест пластмасови лещи, които се използват в камерите за смартфони през последните няколко години, вече са изчерпили своите възможности. Още през есента на миналата година Asia Optical съобщи, че заедно с израелската компания Corephotonics работи върху обективи за смартфони, които ще имат петорен оптичен зум без загуба на качеството. Тези обективи имат една асферична леща и четири пластмасови лещи.

Първоначалният план бе масовото производство на новите обективи да започне през третото тримесечие на 2018 година. Но възникнаха усложнения в производството.

Робърт Лаи добави, че новите обективи са поръчали три големи клиента. Но компанията може да обслужи само един от тях.

Освен това, Asia Optical започна да доставя нови оптични лещи за електромобилите Tesla и за роботизираните прахосмукачки на Xiaomi.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Палустиниец Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Палустиниец
Палустиниец

Когато се появят тогава да се пише.
Я се появят, я не се появят.
Последните години за колко невероятни батерии се пишеше…
Още не са се появили…