Смартфоните с Google Assistant вече превеждат в реално време на 44 езика

2
1355

През месец януари на събитието CES в Лас Вегас интернет гигантът представи гласовия асистент Google Assistant, който даваше възможност на двама души да водят диалог на 27 различни езика в режим на реално време. Сега разширената версия на тази функция се появи и в мобилните устройства.

Притежателите на смартфони с ОС Android и iOS могат да стартират Google Assistant в режим на преводач, за да попитат откъде да минат, да поръчат храна и напитки в ресторантите или просто да си поговорят с чужденците. Смарт помощникът вече поддържа не 27, а 44 езика. Освен това, има възможност за ръчен избор на езика, на който искате да бъде преведен вашият глас.

Както преди, режимът на преводач може да бъде извикан чрез фразата „Здравей Google, превеждай на германски“ или „Здравей Google, как ще е на тайландски…„. Преводът излиза на екрана на смартфона, а фразата веднага се произвежда с правилно произношение.

Същата технология се използва в появилата се в Google Assistant възможност да говори на два езика едновременно. Тя се появи в края на лятото и е предназначена за региони, където хората говорят на два езика. Първоначално тази нова технология поддържаше шест езика – английски, френски, германски, италиански, японски и испански. Сега са добавени корейски, хинди, шведски, норвежки, датски и холандски.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Никола Атанасов
Никола Атанасов

Има ли български език?

Мариян
Мариян

Не ….сам можеш да разбереш…телефона ти няма асистент на бг нали ?