Смартфоните BlackBerry с QNX също ще поддържат приложения за Android?

0
31

По данни на новинарския канал Bloomberg, който се позовава на трима свои анонимни източници едновременно, на бъдещите смартфони BlackBerry на канадската компания Research In Motion, работещи под управлението на новата платформа QNX, ще могат да се стартират и приложения, създадени за конкурентната мобилна операционна система Android. Предполага се, че компанията RIM предприема тази стъпка с цел увеличаване на продажбите на устройствата с QNX от началото на 2012 година.

Таблетът BlackBerry PlayBook вече работи на базата на платформата QNX и, както бе съобщено, ще поддържа Android-приложения чрез използването на специален емулатор, наречен Android app. Досега нямаше никакви индикации от RIM, че тази функционалност ще бъде достъпна и на смартфоните на компанията. Сега изглежда, че същият емулатор ще се използва и в смартфоните BlackBerry, управлявани от QNX, но оптимизиран за по-малки дисплеи.

Както се съобщава, RIM планира да оборудва QNX-смартфоните с емулатора на Android още при пускането на телефоните на пазара, за да избегне критиките за бавното им обновяване. Таблетът PlayBook също бе критикуван от мнозина заради липсата на множество функции и бавното имплементиране на липсващата функционалност в актуализациите за устройството. Обещаният емулатор все още не се е появил официално, но се очаква още през тази година.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за