Китайската компания Meizu през месец април представи три нови смартфона по случай 15 годишнината от създаването на бранда.

Очакваше се тези смартфони да излязат на пазара не по-рано от следващата пролет. Но основателят на компанията Джак Уонг неочаквано съобщи, че серията Meizu 15 е била тестов продукт, а линията Meizu 16 ще предложи мощни футуристични продукти, които ще излязат през месец август тази година.

Да уточним, че това не са слуховe на блогъри, а информация от ръководителя на компанията. Джак Уонг дoпълни, че точната дата на презентацията още не е определена. Но това ще стане преди лятото и преди анонса на iPhone.

Няма точни данни за техническите характеристики на новите смартфони. Според изтеклата към днешен ден информация, Meizu 16 ще има два варианта – топ-модел с Qualcomm Snapdragon 845 и базова версия със Snapdragon 710. Мощната версия ще има 8 GB оперативна памет и скенер за пръстови отпечатъци под екрана. И двата телефона ще бъдат със съвсем тънки рамки и без прорез. Ще се поддържат технологиите 3D Press и mEngine.

По-големият Meizu 16 Plus според неофициални данни, ще има тройна основна камера с резолюция 12+12+20 мегапиксела. Ще се използва новата Flyme OS 7.5 с OneMind 2.5.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за