Смартфоните Nokia със Symbian Belle ще получат приложения от Microsoft

0
21

Финландският производител Nokia обяви официално, че смартфоните, произвеждани на базата на операционната система Symbian Belle от компанията, скоро ще получат актуализация с набор приложения от Microsoft. Новият пакет обновления ще се нарича Microsoft Apps. Ще припомним, че Symbian Belle е последната версия на операционната система Symbian, наследник на Symbian Anna. На пазара вече се появиха няколко модела, базирани на Belle – Nokia 600, Nokia 700 и Nokia 701. Освен това, актуализация до Symbian Belle ще получат и смартфоните Nokia N8, C7, E7, C6-01, E6 и X7.

В пакета приложения от Microsoft, които ще бъдат достъпни за Symbian Belle, ще бъдат включени програми като Microsoft OneNote, Microsoft Lync 2010 Mobile, Microsoft Document Connection и Microsoft PowerPoint Broadcast. Те ще започнат да се появяват на смартфоните, базирани на Symbian Belle, през четвъртото тримесечие на текущата година, като ще получат широко разпространение в началото на 2012 година.

След това, през първата половина на 2012 година, ще бъдат представени и приложенията Microsoft Word, Excel и PowerPoint за Symbian Belle, които се появяват за първи път в подобен вид извън платформата Windows. В допълнение, Nokia вече работи съвместно с Microsoft върху адаптирането на пакета Microsoft System Center Configuration Manager 2012 към Symbian Belle.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за