Има много причини нашият iPhone или Android смартфон да не се зарежда повече или зареждането да прекъсва. От ръждясали портове за зареждане до скъсани кабели. Често срещан проблем обаче е, че портът за зареждане просто е запушен с мръсотия и кабелът не може да влезе правилно. Ето едно много просто и лесно решение на този проблем.

Защо портът ми за зареждане се запушва?

Портът за зареждане на телефона обикновено не е покрит. Това означава, че там може да влизат всякакъв прах, мръсотия и боклучета. Особено при носене в джоб или оставяне на телефона в по-мръсна среда.

Ден след ден това няма да е проблем, но тези малки парченца прах и пух ще натрупват през месеците или годините. Бариерата става все по-плътна и в един момент имаме трудности при вкарване на кабела за зареждане. Той не стои в порта, контактът е нестабилен, понякога невъзможен.

Как да почиститим порта за зареждане на телефона си?

Отпушването на порта на телефона е проста задача. Ще ни е необходима коктейлна клечка, клечка за зъби или друг тънък предмет. Нещо, което можете да пъхнете в порта, за да изстържете мръсотията. Дървото или пластмасата са предпочитани материали. Тъй като има по-малка вероятност да се надерат нещо вътре и да причинят вреда. Правил съм това с помощта на инструмента за изваждане на SIM картата. Работи, но не е най-безопасният вариант за устройството.

Вкарваме инструмента внимателно до край и започваме да го движим леко и да изстъргваме мръсотията. При iPhone можем да правим движение напред-назад, но при USB-C трябва да се въртим около конектора, който е в средата на порта.

Мръсотията ще започне да се отпуска и с клечицата ще започнем да я вадим навън. Трябва да минем навсякъде, внимавайки да не повредим металните конектори вътре.

С достатъчно упоритост ще извадим всичко. Просто от време на време пробваме отново да включим кабела. Усеща се отчетливо, че влиза по-лесно, по-плътно и стои по-стабилно вътре. Ако все пак след няколко опита няма прогрес, то проблемът е някъде другаде.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари