Смартфонът Fujitsu IS12T с цена почти хиляда долара

0
23

В средата на миналия месец стана известно, че неочаквано за много производители, първият в света смартфон с Windows Phone Mango ще бъде на японската компания Fujitsu. И в края на юли, на съвместното мероприятие Fujitsu Toshiba Mobile Communications най-накрая бе представен първия WP7 Mango смартфов наречен Fujitsu IS12T.

Днешната информация изтече от Ameblo, която изясни ситуацията с цената на новия смартфон, която между другото е много далеч от разумната стойност. Fujitsu IS12T се появи в мрежата на японския мобилен оператор KDDI на стойност от 958 долара. При сключване на двугодишен договор с KDDI, стойността на смартфона ще падне до по-приемливите 457 долара. Въпреки това, новата цена все пак ще бъде много висока.

От друга страна, нека не забравяме, че ние говорим за Япония, а там тази цена може да се окаже и приемлива. Но успехът на Fujitsu IS12T на европейския пазар почти сигурно ще изиска от производителя да намали значително стойността му. Въпреки, че от Fujitsu не са споделили информация дали IS12T изобщо ще се появи в Европа, САЩ или в другите страни освен Япония.

Fujitsu IS12T най-вероятно ще бъде позициониран от производителя като камерафон – защото използва висококачествена камера с матрица от 13,2 мегапиксела, автофокус и светкавица. Другото предимство на апарата ще бъде неговия корпус, който напълно съответства със стандарта IPx5 и е надеждно защитен от влага.

Останалите възможности на смартфона не изглеждат толкова впечатляващо и едва ли оправдават високата цена на апарата – процесор Qualcomm MSM8655, 3,7 инчов сензорен LCD-дисплей с резолюция 800 х 480 пиксела, Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth 2.1 + EDR, GPS и 32 гигабайта вградена памет.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за