Смартфонът Google Pixel 4 получи 112 точки в тестовете на DxOMark

1
829

Лабораторията DxOMark тества възможностите на камерите на смартфона Google Pixel 4. Телефонът получи 112 точки и се класира в топ-10 рейтинга на DxOMark.

При тестването възможностите за правене на снимки камерата на Google Pixel 4 постигна резултат от 117 точки, което е много по-добре от резултата на предишния модел. Преди имаше области от снимките с некачествено изображение, които сега липсват. Сериозно е подобрено и качеството на фотографиите, направени с увеличение.

По отношение възможността за запис на видео смартфонът Google Pixel 4 е на първо място заедно с Samsung Galaxy Note 10+ 5G, показвайки резултат от 101 точки. Интересно е, че всичките други нови телефони са тествани за качеството на видеото при 4К резолюция (2160р). Но Google Pixel 4 е първото мобилно устройство, което с 1080р видео се класира на първо място в този рейтинг.

Да си припомним, че смартфоните Pixel от 2019 година са получили съществено подобрени камери. Главният сензор на основната камера е с резолюция 13 МР, размер на пикселите 1,4 микрона, системата за автоматично фокусиране Dual Pixel, електронна и оптична стабилизация на изображението и обектив с висока светлосила – F/1,7. Възможностите на тази камера се допълват от изкуствения интелект Pixel Neural Core плюс специални алгоритми на Google за подобряване на изображението. Възможен е записът на 4К видео при скорост 30 кадъра в секунда, както и slow-motion с Full HD резолюция и честота 120 кадъра в секунда.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ким Чей Уй
Ким Чей Уй

Арееееее, шкарт от секъде, и 1 милион не могат да продадат от супер качествените си дърва…