В едно от интересните събития на изложението CES 2018 в Лас Вегас се превърна смартфона Moviphone с вграден лазерен проектор. Устройството може да проектира изображение с диагонал до 100 инча и дава възможност за провеждане на презентации, показване на снимки или гледане на филми върху всякакви вертикални повърхности.

На пръв поглед, Moviphone е малко по-различен от обикновен смартфон. Той е проектиран в напълно метален корпус с 5,5-инчов HD дисплей и скенер на пръстови отпечатъци на обратната страна. Проекторът се намира на горния край. Максималната яркост достига до 50 лумена. В смартфона няма подвижни крачета или стойка, така че при проекцията на изображението, апаратът трябва да се държи в ръка или пък да се постави върху стойка.

Moviphone е Android базиран смартфон от среден клас. В него е използван 8-ядрения процесор MediaTek MT6750V, графичния ускорител Mali-T860 MP2, 16-мегапикселова основна и 8-мегапикселова предна камера, както и батерия с капацитет 4 000 mah. Компанията планира да започне масовото производство на апарата, а продажната му цена ще бъде от порядъка на $599.

Имайте предвид, че Moviphone далеч не е първият подобен смартфон. Още през 2012 г. беше представен Samsung Galaxy Beam, а сред устройствата от линия Moto Z можете да купите отделно сменяем модул с вграден проектор.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за