Смартфон с Windows Phone иска инсталационен диск

2
26

Смартфони, работещи с операционната система Windows Phone 8, при проблем със зареждането й са поискали от потребителя да им включи инсталационен диск. Това съобщи сайтът The Next Web, позовавайки се на разпространена в Twitter снимка.

Според изображението и постинга към него, апаратът е извел на екрана следното съобщение: „Windows не успя да стартира. Причината може да е в скорошно изменение, направено в хардуера или софтуера. За да решите проблема: 1. Въведете вашия Windows инсталационен диск и рестартирайте компютъра; 2. Изберете вашите езикови настройки и след това натиснете Next; 3. Натиснете „Поправка на вашия компютър“.“

Ако потребителят не разполага с инсталационен диск (което е най-логичния вариант, ако става въпрос за телефон), смартфонът съветва той да се обърне към системния си администратор или „производителя на компютъра“.

Първата подобна снимка, публикувана в Twitter от рускоезичен потребител с ник rkkski, беше определена от някои коментари като измама, но в последствие се появи друго сходно изображение във форума за мобилни устройства Pocketpc.ch. На първата снимка става въпрос за смартфона HTC 8X, a на втората моделът е Nokia Lumia 920.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари