Собствениците на iPhone и Galaxy S III си приличали

0
18

Apple и Samsung хвърлят шепи пари за рекламни послания, които се опитват да внушат на потенциалните им клиенти, че са по-различни от останалите и че заслужават телефон, който също е уникален. Организацията Consumer Intelligence Research Partners обаче проведе проучване, според което собствениците на iPhone и Samsung Galaxy S III изобщо не са толкова различни едни от други.

CIRP са базирали изводите си на две проучвания проведени през януари и февруари. Резултатите от тях показват, че и двете групи потребители използват смартфоните си по един и същи начин за едни и същи задачи, сред които провеждане на разговори, изпращане на SMS-и, писане на имейли и използване на интернет. Разликата е била само в играенето на игри и боравенето със снимки – и двете дейности са много по-силно изразени при потребителите на iPhone.

По-интересното е, че и при двата телефона една от най-малко употребяваните услуги е най-основната – провеждането на разговори. Собствениците на iPhone и Galaxy S III използват мобилните си устройства главно за достъп до интернет и пращане на SMS-и. В момента разговорите се нареждат малко по-напред от изпращането на имейли по телефона.

И последната прилика между собствениците на iPhone и Galaxy S III, която от CIRP са намерили, е, че и двете групи смятат, че техният смартфон е много по-добър от другия.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за