fbpx
4.6 C
София

Собствениците на Nexus 5 не чуват събеседника си през слушалки

Най-четени

Новият флагман на Google получи много положителни отзиви. И не само заради ниската си (за този клас устройства) цена, но и заради отличните си характеристики.

Въпреки това, няколко седмици след анонса на Nexus 5 тематичните форуми се напълниха със съобщения за проблеми с апарата. Много от собствениците му не могат нормално да разговарят по телефона, защото не чуват събеседниците си. Вярно, проблемът се появява само при тези, които използват за обаждането слушалки.


И звукът в слушалката не е просто тих, а фактически въобще отсъства. Самите слушалки са напълно изправни. Очевидно, явлението е доста разпространено, защото количеството на подобни оплаквания нараства.

Много потребители твърдят, че са опитвали с над десет различни слушалки, но резултатът винаги е един и същ. Обикновено със смартфоните Nexus работят коректно само някои слушалки Turtle Beach, както и по-стари модели на Samsung.


Не е изключено проблемът да не е софтуерен, а да е свързан с хардуерното изпълнение на смартфона. Google все още не е дала някакво обяснение.

В мрежата вече се появи и друго предположение – според някои, причината за неудобството се крие във факта, че повечето хора използват слушалки, предназначени за смартфоните на Apple. Известно е, че компанията от Купертино има собствен стандарт за запояване на конекторите на слушалките.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
pedro
pedro
8 години

Това май е първия телефон от години, който се продава без слушалки 😀 Даваш 1000 лв. и едни тапи да не ти сложат вътре…

М. Мартинов
М. Мартинов
8 години

Няма „оригинални“ слушалки, защото смартфонът се предлага без слушалки в комплекта. А колко от вас имат вкъщи „над 10 различни слушалки“ за проба? Определено не са „много потребители“, даже се съмнявам да има такива.

kilara
kilara
8 години

Пише,че много потребители са изпробвали над 10 вида слушалки без резултат.Така че явно нито със оригиналните нито с други има звук.

pedro
pedro
8 години

По-скоро явно е заради импеданса (съпротивлението) на слушалките, но не става ясно проблемът им с оригиналните слушалки ли е или с други.

Нови ревюта

Подобни новини