Собственици на Samsung Galaxy S20 Ultra се оплакват от проблеми с дисплея

11
1958

Samsung Galaxy S20 Ultra е един от най-мощните и скъпи смартфони за 2020 г., представени до момента, като в някои региони цената му превишава дори тази на миналогодишния топ флагман на Apple – iPhone 11 Pro Max. Изглежда обаче въпреки високата си цена, смартфонът се справя повече от добре с продажбите, което е напълно разбираемо, тъй като наистина е страхотно устройство и навярно до края на годината ще бъде на челна позиция по производителност и търсене от потребителите. Въпреки това обаче, апаратът изглежда не е безупречен – някои собственици на европейската версия с процесор Exynos 990, която се различава от версията са САЩ и други пазари, където Samsung използва процесора Qualcomm Snapdragon 865, се оплакаха от позеленяване на големи участъци от дисплея на устройството.

При някои се появяват зелени петна, а при други всички цветове по целия екран се отклоняват в зелените нюанси и според първоначалната информация и анализи не става въпрос за хардуерен дефект в устройствата, а за софтуерен такъв, тъй като проблемът се е появил след инсталирането на последната OTA актуализация.

Недоволните притежатели на флагмана заляха с оплаквания страниците за поддръжка на Samsung и все още се опитват да определят какво точно предизвиква отклонението в зеления нюанс. Засега повечето съобщават, че проблемът се случва, когато използват 120-херцовия режим за опресняване на екрана. Поведението обаче, очевидно се проявява само в определени приложения като Samsung Pay, Camera, Calculator, Snapchat, Telegram, PUBG: Mobile и уеб браузъра Chrome, като не е ясно дали няма и други апликации, където явлението може да бъде наблюдавано, като тези са известните за момента.

Според различни статии в популярните технологични портали, проблемът се проявява при преминаване на 120 Hz или 96 Hz честота на опресняване на екрана и особено при превключване от по-висока честота към стандартните 60Hz. Проблемът може да се дължи и на факта, че самото приложение не поддържа висока скорост на опресняване и се появяват подобни разминавания между настроената честота за опресняване на екрана на устройството. Според други, проблемът може да е причинен от някои хардуерни и физически условия – например прегряване на смартфона, особено ако температурата превиши 40 градуса или зарядът на батерията е под 5%. Зеленият нюанс на екрана е най-видим при настройки на яркостта под 30%.

Някои потребители съобщават, че проблемът при тях е бил отстранен след рестартиране на смартфона или неколкократна промяна на честотата на опресняване на екрана. Всички се надяваме Samsung възможно най-скоро да установят причинителя на проблема и да го разрешат. Изглежда, след като потребителите съобщават, че в някои случаи дефектът изчезва след рестартиране или промяна на настройките, най-вероятно няма място за притеснения за масов хардуерен дефект в апаратите.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
11 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари