Софтуерен разработчик намери проблем в енергоразпределението на HTC One X

0
40

Софтуерен разработчик, който е създал алтернативен ROM за смартфона HTC One X, твърди че е открил проблем с управлението на енергията в устройството. Пропускът се състои в това, че приложение на NVIDIA, което се казва NvCPLSvc.apk и се грижи за разпределянето на тока, е поставено на грешно място, съобщи Phonearena.com.

Приложението било поставено в папката /system/bin, а правилното му местоположение е /system/app. Откривателят на проблема се подвизава с прякор mike 1986 във форума Xda developers. Той е пуснал неофициална кръпка, която оправя недоглеждането на хората, създали софтуера за HTC One X. Проблемът включва настройките за енергийното разпределение на чипа Tegra 3 и засяга само устройствата, които са предназначени за продажба извън САЩ. Те са оборудвани с четириядрен процесор NVIDIA Tegra 3.

Що се отнася до последиците от софтуерния бъг, те включват намален живот на батерията, който варира между 10% и 20%. Всеки, който притежава международна версия на HTC One X може да се възползва от кръпката на mike 1986 и да удължи времето между презарежданията на смартфона си. За целта се изискват определени умения и на по-неопитните потребители се препоръчва просто да изчакат официалното обновление, решаващо проблема от базираната в Тайван компания.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари