HTC навярно ще трябва да се замисли за разработването на собствена виртуална клавиатура, особено след неотдавнашните неприятности, които възникнаха по вина на външен разработчик.

През последните дни в социалните мрежи могат да бъдат забелязани редица далеч не ласкави съобщения от разочаровани и разгневени потребители, притежатели на на смартфони от HTC. Причината за тази вълна от негативизъм е безплатната Android клавиатура TouchPal, която от много години се инсталира в смартфоните на компанията, и която най-неочаквано започна да показва реклама. Няколко притежателя на смартфони HTC 10 съобщиха в популярния форум Reddit, че след поредното обновяване, при всеки опит за въвеждане на текст чрез софтуерната клавиатура се появява голям и ярък рекламен банер. Оказа се, че това не са единствените хора – и другите притежатели на смартфони на HTC от целия свят започнаха да съобщават за същия проблем.

Причината за появата на тази реклама най-вероятно е програмистка грешка. TouchPal, в която за изключване на рекламата е необходимо да се плаща абонамент, както и специална за HTC Sense без реклами. Най-вероятно разработчикът е допуснал грешка в кода на двете версии.

Възмутените потребители само за няколко дни сринаха рейтинга на TouchPal за HTC двойно – от 5 до едва 2,5.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари