Спад в доходите и печалбата на Apple

4
388

Apple обви финансовите си резултати за изтеклото тримесечие. Според финансовия отчет на корпорацията от Купертино, доходът е в размер на $58 милиарда, което е с 5% по-малко от показаното за същия период на миналата година.

Чистата печалба от една акция е спаднала до $2,46, което е с 10% по-малко. Apple обяви дела на международните продажби – 61%, но както и преди, не съобщи броя на продадените устройства и няма информация колко iPhone са продадени през изтеклите три месеца.

Генералният директор на Apple Тим Кук коментира постигнатото със следните думи:

„Тримесечните резултати показват, че броят на активните устройства надхвърли 1,4 милиарда и продължава да расте. Освен това, бизнесът с онлайн услугите постави абсолютен рекорд. Реализирахме значителен ръст на продажбите при носимите устройства и домашната техника. Имаме най-големия ръст на продажбите на iPad за последните 6 години. Възнамеряваме да предложим нов софтуер, онлайн услуги и иновационни устройства. С нетърпение очакваме да споделим новите неща с разработчиците, което ще стане на 30-ти юни по време на 30-тата ежегодишна среща на Apple с програмистите и разработчиците“.

Бордът на директорите на Apple взе решение да изплати дивиденти в размер на $0,77 на една акция.

В прогнозната част на финансовия отчет се казва, че през следващите три месеца Apple ще увеличи дохода от $53,5 милиарда на $54,5 милиарда.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари