Специалните служби на САЩ предупредиха за високото ниво на заплаха от страна на киберпрестъпниците.

По време на Световното първенство по футбол в Русия, има твърде висока вероятност за кражба на личните данни на феновете, пристигнали да наблюдават мачовете.

Ако имате намерение да вземете със себе си смартфон, лаптоп таблет или друго мобилно устройство, бъдете много внимателни. Руското правителство и киберпрестъпниците могат да получат всички данни от тези устройства, Особено вашите лични данни и лична информация.

Ако можете да минете без своето мобилно устройство, не го вземайте. А ако наистина имате нужда от подобно устройство, вземете някое друго. То трябва да дава възможност за лесно изваждане на батерията. Изваждайте тази батерия, когато не използвате своя мобилен телефон“ – предупреди футболните фенове директорът на националното контраразузнаване на САЩ.

Специалните служби добавят, че да се получи достъп до устройствата на Apple е малко по-сложно, отколкото до Android смартфоните. Но нито едно мобилно устройство не може да гарантира 100% безопасност. Особено опасно е използването на обществените Wi-Fi безжични точки. Чрез техният трафик не бива да се правят опити за електронно разплащане, да се въвеждат пароли и да се оставя информация за банковите карти.

Не може да се има доверие и на интернета в хотелите, понеже престъпниците могат да се включат в хотелските мрежи, без собственикът да знае за това.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
0 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
БихххиоDaveПетърДоналд ТръмпИме Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Име
Име

не си пазете паролите и кредитните карти в бележки/текстови документи и няма да имате проблеми 😀

Доналд Тръмп
Доналд Тръмп

Да, да… Руснаците са лоши хора! И микровълнови ако носите, КГБ ще ви ги хакне и когато се върнете в Щатите, лошия Путин ще създаде глобална шпионска мрежа от хакнати микровълнови печки.

Петър
Петър

Също така никога не си носете часовниците на лявата ръка, а само на дясната, само така ще заблудите КГБ. Освен това, ако слушате радио, никога не му извеждайте антената, защото руснаците веднага ще ви прихванат и ще разберат коя станция слушате. Уникална глупост сте написали !!!

Dave
Dave

Че те хората да не са идиоти че да носят тия боклуци. Всеки нормален човек ще си носи истинския андроид телефон. Все пак в чужбина ти трябва нещо надеждно не детска играчка която я работи я не в зависимост от това как я държиш.

Бихххио
Бихххио

Аз затова ползвам само руски телефони и руски компютри карам и руска кола и спя с руска жена…