6.7 C
София

Спецификациите на Samsung Galaxy S10 Lite изглеждат като всичко друго, но не и „Lite“ според нов теч

Най-четени

Продължаваме да чуваме слухове за Samsung Galaxy S10 Lite и все още се объркваме от тях, защото спецификациите, които виждаме в последния теч, изобщо не съответстват на името.

Последният пример за това идва от Ишан Агарвал, реномиран лийкър на информация, когато става дума за смартфони, който публикува в социалната мрежа Twitter, че „може да потвърди“ съществуването на модел с название Samsung Galaxy S10 Lite, който има чипсет Snapdragon 855 (най-мощният процесор на Qualcomm за 2019 г.), тройна задна камера, с 48MP основен сензор, 12 MP сензор за широки снимки и един 5MP сензор за дълбочина на кадрите и боке ефект, заедно с 32MP предна селфи камера – звучи като флагмански телефон, нали?

Това е същият процесор, който може да откриете и в останалата част от моделите от серията на Samsung Galaxy S10 или поне на пазарите на САЩ, тъй като в Европа компанията използва собствени процесори Exynos, като разликата е, че макар и камерата отново да е с три сензора, виждаме осезаемо увеличение на пикселите и ъпгрейд на предната селфи камера.

Разбира се, мегапикселите не са всичко, а Samsung Galaxy S10 Lite заменя стандартния 12-мегапикселов телефото обектив на S10 с една идея по-малко интересно звучащия 5MP сензор за дълбочина, но все пак, ако допуснем, че информацията от този теч е достоверна, това никак не звучи като голяма стъпка надолу.

Допълнителното объркване идва от фактът, че вече има модел Samsung Galaxy S10e, който всъщност игра ролята на по-олекотена и бюджетна версия на стандартния флагман Galaxy S10, което по принцип е идеята на Lite версиите. За това не можем да открием къде би трябвало да се позиционира Galaxy S10 Lite, особено сега, месец и половина преди края на годината, когато изобщо не е типично време за пускане на нови устройства от Samsung.

Ами ако не е S10?

Е, какво става? Както вече отбелязахме, това всъщност може и да е Samsung Galaxy S11 Lite, тъй като чисто във времеви аспект, сме по-близо до февруарското представяне на топ смартфоните от сериите Galaxy S на Samsung, в което определено се открива повече логика.

Но Agarwal изглежда доста уверен, че това е не друго, а именно S10 Lite. По-рано разгледахме и кодовото име на модела, под който го обозначава Samsung, и наистина изглежда, че става въпрос за модел, принадлежащ на S10 серията. Освен че изглежда сигурен, че това е Galaxy S10 Lite, надеждният лийкър казва, че вече има информация за предстоящия Samsung Galaxy S11 5G, който ще има кодово название на модела SM-G986U, а вътрешното кодово име е Y2. Това не ни дава някаква особено полезна информация сега, но очертаваха първите щрихи на следващият флагман, а също може да ни бъде от полза, когато в бъдеще ще трябва да го разпознаваме, когато видим нови течове за смартфони на Samsung.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини