Преди няколко часа в популярния бенчмарк GeekBench бе тестван флагманския смартфон ASUS ROG Phone.

Това е първият и засега единственият в света телефон, адаптиран за игри. Дори и моделите Nubia Red Magic и Xiaomi Black Shark са по-бавни. ROG Phone използва клокнатия процесор Snapdragon 845 с тактова честота 2,96 GHz. Без форсирането, работната честота на процесора е 2,8 GHz.

Смартфонът ASUS ROG Phone все още не се продава в магазините, но някои ритейлъри разполагат с първите устройства и ги тестваха. При многоядрените тестове телефонът показа цели 9534 точки. По този начин смартфонът изпревари Xiaomi Mi MIX 2S, който досега бе лидер в GeekBench. В седмицата лидери са включени още Xiaomi Mi Mix 2S, OnePlus 6, HTC U12+, Sony Xperia XZ2 Compact, Sony Xperia XZ2 и Samsung Galaxy S9+. Поставеният на условното последно място Galaxy S9+ показва резултат от 8349 точки.

Очевидно е, че именно форсираният режим на работа на процесора е причината за този резултат. Телефонът изпреварва по производителност своите конкуренти с 4-13%. Разликата не е много голяма, но е достатъчна за излизането на ASUS ROG Phone на първо място по производителност и да изпревари всички конкуренти.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Иван Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван
Иван

Па мойто не-геймърско айфонче 8 е с 10411 точки! Пфу, иначе щях да си го купя асусчето!