Сравнение между HTC Butterfly и Sony Xperia Z

3
48

Компания HTC се гордее, че е представила първия в света FullHD смартфон HTC J Butterfly (а по-късно и международната му версия, HTC Butterfly). След HTC, по време на CES 2013 Sony също анонсира своя нов флагман, Xperia Z, който не отстъпва по нищо на тайванския си конкурент. Но, все пак, кое от двете устройства е по-добро? Сложен въпрос, на който се опитва да даде отговор редакцията на изданието ePrice, сравнявайки някои от параметрите на двата апарата.

Като за начало, нека си припомним основните характеристики на двете устройства. HTC Butterfly е оборудван с процесор Qualcomm Snapdragon S4 Pro APQ8064 с тактова честота 1,5 GHz, графичен ускорител Adreno 320 и 2GB оперативна памет. Моделът на Sony, изхождайки от тези компоненти, е напълно идентичен: същият четириядрен процесор, 2 GB RAM и дори същият графичен ускорител (дисплеите с резолюция 1080p ги приемаме за даденост). Може да се заключи, че резултатите от тестовете трябва да бъдат много близки.

В действителност, въпреки че Sony Xperia Z показва по-добър резултат в бенчмарка, разликата между устройствата е малко над 200 пункта, което на фона на осем хиляди е незначително изпреварване.

При сравнение на качеството на картината на двата екрана ясно се вижда, че като победител заслужено може да се определи смартфона на HTC, който показва цветовете по-наситени, а Xperia Z прекалено „изсветлява“ образа. Това е особено видно от червеното петно в лявата част на дисплея.

При последния тест се сравняват изображенията от камерите на двата модела. Резултатите тук не са толкова очевидни, защото на представените снимки апаратът на Sony действително се е справил по-добре в режим на нощно снимане, докато HTC Butterfly е „замазал“ ярката светлина от логото на сградата. Но от друга страна се твърди (за съжаление, обаче, без примерни снимки), че второто устройство прави по-качествени снимки при нормална светлина, изглеждащи по-естествени и изчистени. Става ясно, че при избора на един от двата смартфона само по качеството на камерата, потребителят ще трябва да направи компромис и да избере между дневен и нощен режим на снимане.

Ако се продължи още, вероятно ще се открият и други плюсове и минуси на сравняваните модели. Например, HTC Butterfly работи с фирмения интерфейс HTC Sense, който е считан за един от най-добрите. В същото време, корпусът на Sony Xperia Z е защитен от влага и прах. Е, след всичко казано, изборът между двете устройства остава все така труден и е, по-скоро, въпрос на лични вкусове и предпочитания на всеки.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари