По принцип гледаме скептично на бенчмарковете, тъй като те не показват реалната производителност на мобилните устройства. Като алтернатива тук влиза сравнението на скоростта на работа и сега вероятно ще искате да разберете бърз ли е Samsung S9 в сравнение със своите конкуренти в лицето на Google Pixel 2 и Apple iPhone X.

Всички три смартфона разполагат с мощни процесори. Десетият iPhone например е получил чипсета A11 Віопіс, а последното девето поколение Galaxy — новия Exynos 9810, а по-комплектния Pixel 2 — миналогодишния Snapdragon 835.

Те, по същество са с еднакви спецификации, с изключение на няколко детайла. Например, iPhone X разполага с шест ядра, а останалите два с по осем. Вътре в S9 и втория Pixel присъства по 4 GB оперативна памет, а iPhone X има 3 GB. Предстои да разберем има ли между тях съществена разлика в бързодействието.

Авторът на канала iupdateos в YouTube направи пълно сравнение на скоростта на работа на тези три телефона. Той започна с бенчмарка Geekbench, където според резултатите, безпрецедентен лидер е iPhone X, на второто място се оказа Galaxy, а на третото — Pixel 2.

Сега преминаваме към по-показателното изпитание. Авторът сравнява отварянето на играта Sims Mobile на трите устройства едновременно и най-бързо я стартират S9 и Pixel 2, а в случая с iPhone 10 тя се пуска с по-забележимо забавяне. В следващата игра, победителя се оказа флагмана на Apple, а останалите две устройства малко „мислят“.

На този етап със сериозна разлика излезе iPhone, по-бързо отваряйки игрите Snake vs Block, Bowmasters, Crossy Road, Dune, Final Fantasy, Sniper 3D Assassin, Clash Royale, Subway Surf, Angry Birds 2, Plants vs Zombies 2, Battlejack и FLO. С най-дълъг период от време, Samsung Galaxy S9 и Google Pixel 2 тръгват равностойно, но в края на теста последният се изстрелва напред със значителен марж. В крайна сметка, най-новият смартфон се оказа най-бавен. iPhone X получава победата, както в синтетичните тестове, така и в реалните, а Google Pixel 2 застава на второ място в класацията на едни от най-бързите мобилни устройства.

Що се отнася до цифрите, iPhone отвори всички 16 приложения за 1 минута и 44 секунди, Galaxy S9 успя за 2 минути и 25 секунди, а Pixel 2 — за 2 минути и 21 секунди.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари