Средната цена на смартфоните на Samsung достигна максимума за последните 6 години

4
2489

Производителите на смартфони интегрират в своите устройства все повече хардуерни решения, което предизвиква увеличение на тяхната цена. Така бе с моделите на Samsung от сериите Galaxy S20 и Galaxy Z Flip. Това води до увеличение на средната цена на мобилните устройства на Samsung. Според излезлите наскоро отчети, този показател на южнокорейския гигант сериозно е нараснал и е достигнал най-високото си значение за последните 6 години.

Според информацията на Strategy Analytics, средната цена на смартфоните на Samsung за първото тримесечие на 2020 година е станала $292. Този показател е с 8,5% по-висок в сравнение с аналогичния период на предишната година. За последен път толкова високи значения Samsung е достигал през 2014 година – $297. През 2019 година средната цена на продадените смартфони на Samsung е паднала до $247.

Този ръст се дължи преди всичко на продажбите на по-скъпи модели смартфони. Така например, цената на представения през 2019 година модел Galaxy Fold достигна $2000, а на Galaxy Z Flip – $1380. Нараснала е и цената на традиционните смартфони на Samsung. Базовият модел на новата флагманска серия Galaxy S20 възлиза на $999 към датата на анонса. Ръстът на цената частично се дължи на увеличената себестойност. Така например, в някои свои флагмански продукти компанията използва мобилния процесор Qualcomm Snapdragon 865, но той няма 5G. За да се осигури поддръжката на новите мобилни мрежи от пето поколение, Samsung използва допълнителен модем, а това увеличава разходите по производството.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари