Срещу Apple бе подаден колективен съдебен иск заради измама относно защитата на iPhone от влага

15
1981

Apple бе обвинена в подвеждаща реклама относно защитата на iPhone от влага. Съответният групов иск бе подаден във федералния окръжен съд на Южния окръг на Ню Йорк.

С излизането на iPhone 7 през 2016 година Apple се отказа от стандартното 3,5 мм гнездо и обяви, че нейните смартфони вече покриват всички спецификации на стандарта IP. Серията iPhone 7 без защитена според изискванията от клас IP67, според който мобилното устройство без проблем трябва да издържа потапяне на вода на дълбочина до 1 метър в продължение на 30 секунди. При iPhone 11, iPhone 11 Pro и iPhone 11 Max степента на защитата бе повишена до IP68, а това означава безпроблемно потапяне на дълбочина във вода до 2 метра в продължителност на 30 минути.

При актуалната към днешен ден серия iPhone 12 производителят отиде още по-далече и базирайки се на собствените си резултати от тестовете заявява, че тези смартфони могат да бъдат потапяне във вода на дълбочина до 6 метра при продължителност до 30 минути. В същото време в iPhone е интегриран специалния индикатор LCI за контакт с течности и Apple не дава никаква гаранция при повреди, възникнали при контакт с течност.

В съдебния иск се описват случаи, когато Apple отказва гаранционния ремонт на айфони, които са спрели да работят след краткотрайно потапяне в морето или в басейна. Оказа се че Apple е провеждала своите тестове в чиста питейна вода без високо съдържание на хлор или сол.

Ищците искат Apple да направи промени в рекламата и да премахне подвеждащите формулировки относно водоустойчивостта на своите смартфони, както и да обезщети пострадалите, които са заплатили скъп ремонт или са закупили нови iPhone.

3.7 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
15 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари