Сринаха се акциите на доставчиците на компоненти за iPhone

7
781
Последно време няколко водещи пазарни аналитици едновременно заявиха, че продажбите на новите iPhone няма да са толкова високи, колкото се очакваше.

Така например, вчера популярният аналитик Мин-Чи Куо (Ming-Chi Kuo) заяви, че продажбите на iPhone XR няма да са 100 милиона броя, както самия той прогнозира по-рано, а ще бъдат не повече от 70 милиона смартфона.

Куо счита, че основната причина за този спад е търговската война между САЩ и Китай. Другите причини според аналитика са липсата на съществени иновации в iPhone XR, твърде високата цена на новия смартфон и силната конкуренция от страна на Huawei. Наистина, Huawei предлага смартфони със същите технически характеристики, но при по-ниски цени.

Доставчиците на компоненти за Apple са буквално шокирани от коригираните надолу поръчки на американския технологичен гигант. Това силно се отрази върху финансовите показатели на производителите и доставчиците на камери, дънни платки, акумулаторни батерии, дисплеи и други компоненти. Акциите на LG Innotek например, достигнаха своя минимум за тази година. Подобно е положението с Qorvo и Lumentum.

За редица производители именно Apple е източника на доходи и сега цените на техните акции започнаха да се сриват.

Инвеститорите на Apple започнаха да се тревожат. В своя финансов отчет Apple заяви, че повече няма да публикува броя продажби на iPhone, iPad, Mac и другите си продукти. Има основания за тревоги, понеже пазарната капитализация на Apple започна да спада.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
5 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
ПАТРИОТвесоКой си ти, че да решаваш?ИвоOzzy Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ozzy
Ozzy

Цялата капитализация на Явълката, са хвърчащи хартийки. Също като теслата.

Иво
Иво

Много, ама много си прав….Когато искаш да воюваш с Китай, трябва хубаво да си вържеш гащите. Особенно, когато всичко което произвеждаш идва от там….:)

Кой си ти, че да решаваш?
Кой си ти, че да решаваш?

Ти правиш ли разлика между частна компания Епъл, физически с ръководство намиращо се в една държава, но с капитали по цял свят и правителството на САЩ?

САЩ НЕ Е Народната Република България и няма срастване на държава с правителство с частните й компании.

Разберете го най-сетне комунисти, 30 години минаха от ликвидирането на системата ви.

весо
весо

акциите на Apple са започнали да падат далеч преди официално да обявят намаляването на поръчките , също така компанията вече не е с пазарна капитализация от над $1 трилион- новинатата с която ни проглушиха ушите в края на Август. Само да не стане като с PetroChina .

Кой си ти, че да решаваш?
Кой си ти, че да решаваш?

Ти си много умен бе, капитализацията на Епъл е официална и се определя от фондовата борса, а не от документ, който Епъл издава.

Много сте прости висички Българи. Това е истината! ТЪП и ПРОСТ народ!

весо
весо

Аз нищо не съм решавал, просто коментирах фактите към статията. Според теб на графиката към статията какво е показано?

ПАТРИОТ
ПАТРИОТ

Ти не си ли българин? Ябълката е куха пирамида като ФЕД…..