Стабилната версия на EMUI 9.1 излезе за 10 модела Huawei и Honor

12
6164

Huawei представи стабилната версия на обновяването EMUI 9.1. Бета версията на този ъпдейт излезе за 27 модела, а новата стабилна версия се предлага за следните 10 мобилни устройства:

  • Huawei Mate 10
  • Huawei Mate 10 Pro
  • Huawei Mate 10 Porsche Design
  • Huawei Mate RS Porsche Design
  • Huawei P20
  • Huawei P20 Pro
  • Huawei nova 3
  • Honor 10
  • Honor V10
  • Honor Play

Засега обновяването се разпространява чрез Wi-Fi връзка само в Китай. В Европа трябва да се появи след около една седмица.

Най-важното нововъведение в EMUI 9.1 е новата технология Arc Compiler, благодарение на която значително е увеличено бързодействието на операционната система. Huawei многократно заяви, че Arc Compiler намалява времето за реакция на вградените и на външните приложения съответно с 44% и 60%.

В EMUI 9.1 е реализирана и новата файлова система EROFS (Extended Read-Only File System). Тя е създадена от нулата от Huawei и значително увеличава скоростта на четене на данни от флаш дисковете. Освен това, тя намалява заеманото пространство от фърмуера и операционната система.

Фирмената среда EMUI 9.1 идва с приложение, което дава възможност за лесно свързване с лаптопите на Huawei. Става възможно прехвърлянето на файлове между мобилните устройства чрез Wi-Fi и Bluetooth безжична връзка. Освен това, приложението добавя общ клипборд.

В EMUI 9.1 китайският производител е направил промени в интерфейса. Иконките на различните фирмени приложения вече съответстват на общия стил на интерфейса.

12
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
11 Коментари
1 Отговори на коментарите
11 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Рамин
Рамин

За P20 Pro ще го има пък за Mate 20 pro още го няма не е честно така

Виктор
Виктор

За Mate 20 също излезе днес

дада
дада

На P20 lite версията ми е 9.1.0.147 от седмица някъде.

Stefan
Stefan

Mate 10 Pro също получава в момента…

Мирослав
Мирослав

Не се блъскайте момчета. За всекиго е подготвено по нещо!

115
115

А хонг менг ОС – кога?

ба'т ви Румен
ба'т ви Румен

Хонгменг-а само за Китай, за европа и останалите страни ще е с друго име (още умуват какво да измислят за име извън Китай).
А по скорошни новини май още не са готови с ОС-а за мобилни устройства, май изпунктираха че са готови. Но като цяло не се знае истината като цяло.

Дарака
Дарака

P smart 2019 кога??? Кога??????

Цветелин
Цветелин

На mate 20 pro ми е 9.1 от един месец

Руси
Руси

Аз съм с хонор 9 и при всеки упдейт телефона работи по зле и по зле батерията се скапва по бързо – ако въобще излезне мисля да го пропусна.

Ники
Ники

Дойде преди месец още на Р20 лайт, и пуснах актуализацията. Тъмните теми ми изчезнаха, и платените не можех да си ползвам. Някои чат-приложения, сред които и Хангоутс спряха да реагират на нови съобщения. Което много ме разочарова, и се наложи да си върна андроид 8, и до днес да игнорирам съобщението че има нова актуализация. А и докато я тествах тази 9.1 версия не останах с впечатление че превъзхожда осмицата в скорост или дизайн. Та засега ще се въздържа от преминаване към 9.1 версията, поне докато не я оправят да работи адекватно.