Стартираха продажбите на над 1 милион усъвършенствани смартфона Galaxy Note 7

0
25

Преди около месец Samsung трябваше да се справи с глобално събитие и се наложи да изземе от продажби всички свои смартфони Galaxy Note 7. Причината за това бе твърде неприятната за много потребители новина, че флагманите се оказаха взривоопасни поради дефектни акумулаторни батерии. Samsung реши да замени всичките се смартфони от последно поколение.

 

Производителят обяви, че програмата по замяна на дефектните мобилни устройства върви добре – към 29-ти септември тази година са заменени около 1 милион смартфона с проблемни акумулаторни батерии, които са заменени с нови усъвършенствани модели, с други акумулаторни батерии. Samsung допълва, че е иззел от пазара и от потребителите около 2,5 милиона броя Galaxy Note 7. Интересно е, че 80% от планираните замени ще се осъществят в Южна Корея.

 

Samsung официално заяви, че в Китай са доставени смартфони с акумулаторни батерии от друг производител, но въпреки това, ръководството на компанията е взело решение да подмени всички Galaxy Note 7 от целия свят.

Корейският производител обяви, че в момента се извършва замяната на смартфони от територията на САЩ. Следва Южна Корея, а след това акцията по замяна на смартфоните с проблемни батерии ще стартира и в Европа.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари