Потребител на канала Hacking Jules на YouTube реши, че по-пълното разкриване възможностите на хардуера на iPhone X може да стане чрез стартирането на ОС Windows на телефона и играенето на компютърни игри.

В YouTube бе качен клип, който показва стартирането на ОС Windows на iPhone X. Това не е най-новата Windows 10, а доста старата Windows 95, но със сензорно управление. Видеото показва, че инсталираната Windows 95 работи много бързо. Малко по-късно в клипа се вижда стартирането на легендарната игра Simcity 2000, която отлично работи на това топ-мобилно устройство.

Ентусиастът показва работата на интерфейса, набирането на текст в стария Офис, нареждането на пасианс и други. Разработчикът подчерта, че още сега, всеки може да инсталира на смартфона на Apple ОС Windows и да играе компютърните игри за нея.

За тази цел е достатъчно на iPhone X, iPhone 8 или iPhone 8 Plus да се инсталира приложението PowerDOS. Горният панел с камерите за лицевия скенер не пречи на работата на емулатора. Ентусиастът сподели, че инсталирането на емулатора не е лесно.

Мощността на новия iPhone X е толкова голяма, че можем да очакваме емулацията и на Windows 7 и дори по-нова версия. Само че Apple едва ли някога официално ще разреши подобно нещо.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари