Google публикува поредния месечен отчет за операционната система Android, с който показа съотношението на различните версии. Данните са събиране в продължение на 7 дни до 5 юни включително, на база посещенията в магазина Google Play Store.

За месец май, най-голямо е разпространението на редакцията Android 7.0 Nougat, която отбеляза дял от 34,8 и ръст от 8,9%. Не е особено впечатляващо, като се има предвид, че тази операционна система излезе преди 10 месеца. Ръстът на версията 7.1 също не е особено голям – за седем месеца е инсталирана само на 0,6% от устройствата в Google Play Store.

Версията Android Marshmallow демонстрира първия си спад с 0,1% още през месец април, а този път делът от 31,2% остана същият – на същото ниво. Спадът на Lollipop доведе до резултат 30,8%, след което Marshmallow за първи път стана по-популярна от версиите 5.0 и 5.1, взети заедно.

Редакциите Jelly Bean и KitKat продължават да губят потребители, което е съвсем закономерно за тези доста стари версии на операционната система Android. Версията Ice Cream Sandwich си остана на същото положение, което и без това не е високо. Gingerbread е остана под 1% след доста неочаквания малък ръст миналия месец.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари