8.1 C
София

Статистиките на Canalys показаха новите рекорди на Huawei в Китай

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Според изнесените от аналитичната компания Canalys данни, Huawei е успял да удари още една плесница на САЩ и Apple. Продажбите на смартфони на Huawei в Китай е нараснал с две трети. Това става предимно с патриотизма на китайците, които по този начин отговарят на американските санкции.

Отчетите на аналитиците показаха, че за изтеклото тримесечие лидер на китайския пазар е Huawei, който успя да продаде 41,5 милиона устройства. Това е с немалките 66% повече в сравнение със същия период на миналата година. Към днешен ден пазарният дял на Huawei на китайския пазар достигна рекордните 42,4%.

На второ място е Vivo с продадени 17,5 милиона смартфона и 17,9% пазарен дял. На трето място е компанията Oppo със 17 милиона продажби (17,4%).

На четвърто място в този рейтинг е класирана Xiaomi с 8,8 милиона продадени мобилни телефона (9%) и на пето място е Apple, която успя да да продаде в Китай 5,1 милиона смартфона, което съответства на пазарен дял 5,2%.

Въпреки че Huawei бе включен в черния списък на САЩ и бе наложена забрана за използването на американски софтуер, хардуер и технологии, китайският технологичен гигант само за 10 месеца успя да продаде 200 милиона смартфона в целия свят. Поддръжката от страна на китайските потребители помогна и благодарение предимно на китайския пазар Huawei продължава да увеличава продажбите на совите мобилни устройства.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини