Стив Возняк е обезпокоен от изоставането на Apple при гъвкавите смартфони

6
966

В интервю за Bloomberg съоснователят на Apple сподели своите мисли относно новите технологии с гъвкави дисплеи. Към днешен ден лидери в тази област са Samsung и Huawei, поради което Возняк се безпокои от изоставането на Apple.

По време на интервюто, водещите на Bloomberg запитаха Возняк, какво мисли за перспективите на Apple в светлината на факта, че двата основни конкурента на компанията вече представиха свои сгъваеми смартфони, като едната от тях започва продажбите на своето сгъваемо устройство още през месец април тази година.

Возняк отговори, че Apple винаги е била и ще си остане лидер в смартфоните в редица сфери – скенера за пръстови отпечатъци в смартфона, системата за разпознаване на лицето и удобното безконтактно разплащане с помощта на смартфон. Но той изрази безпокойство, че сега Apple е започнала да изостава от конкурентите.

„Apple не е лидер в създаването на гъвкави мобилни устройства, какъвто е сгъваемият смартфон. Това ме безпокои, понеже аз харесвам тази технология и искам гъвкав смартфон. Това е една от технологиите, които ме вълнуват най-много„.

Но Возняк на всичко гледа с оптимизъм. Той се радва, че Apple обръща все по-малко внимание на смартфоните и започна да се фокусира и върху други бизнес сфери. Той е уверен, че компанията има няколко скрити коза и всеки момент може да изненада пазара с нещо съвсем ново.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
0 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Stenly
Stenly

Apple никога не са били новатори, а експлоататори на технологията.

Ozzy
Ozzy

Добре, че китайците откаднаха технологията на дисплея от Самсунг. Китай е пират сред технологичния свят,закрилян от комунистическото ръководство. Епъл е просто консуматор и патентен трол. ??

Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Тоя дядка е най-добре да се оттегли в провинцията и да се занимава със зеленчукова градина. Глупавите му ходове се нижат един след друг, и вместо днес да е мултимилиардер който да диктува правилата в силиконовата долина, той е един беден човек, не постигнал абсолютно нищо след Епъл, който регулярно прави тъпи коментари и още по-тъпи прогнози, през времето когато не е зает да губи пари от виртуални валути.

Кьорав кон
Кьорав кон

Не знам какъв е скенера за пръстов отпечатък в айфон, но ултразвуковия в S10 не е ли по-добър? Колкото до безконтактното разплащане, също е спорно дали са лидери. Виж, в еко системата на Apple – да, понеже конкурентна безконтактна технология не се допуска там.

303318
303318

Той е уверен, че компанията има няколко скрити коза и всеки момент може да изненада пазара с нещо съвсем ново.

Как се лъжат овцете – имам скрит коз в ръкава ВЕРВАЙ МИ.

Ма как да сложиш 400% надценка на сгъваем екран като другите вече продават ?

Мартин
Мартин

Първите сгъвайки са бъгави и некачествени,затова Apple изчаква хората да се напатят и да се отвратят от другите марки и тогава ще пусне вече фикснатите версия 2 закупени от САМСУНГ