fbpx
-4.2 C
София

Стив Джобс дал най-блестящия отговор на фен, който иска автограф от него през 1983 г.

Той "пословично труднo" давал автограф на всеки, който го поиска

Най-четени

Дълго преди революцията на смартфоните и преносимите фотоапарати автографите бяха начинът да запазите спомените за любимата си знаменитост живи. Хората често преследваха известни личности, само за да получат автографите им, а през 1983 г. един човек пише на Стив Джобс с молба за автограф. И в най-смелите си мечти не би си помислил, че Джобс ще му отговори, и то по възможно най-забавния начин.

Джобс, американски магнат, отговори с писмо, публикувано в Reddit от TheRogue_Orca. Писмото е с дата 11 май 1983 г. и е написано на оригинална бланка на Apple. Адресирано е до М. Варон от Импириъл Бийч, Калифорния, и гласи:

„За мен е чест, че ми пишете, но се опасявам, че не давам автографи“.

В същия момент обаче той подписва писмото с оригиналния си подпис, като в крайна сметка все пак дава автограф.

Хумористичният отговор се разпространява в Reddit с 10,6 хил. ъпвота и стотици коментари. Потребителите на Reddit го нарекоха „странен хумор“ и нарекоха Джобс „хитра лисица“. Някои потребители предположиха, че това оригинално напечатано писмо може да струва много пари. DfenselessOldLady коментира:

„Това ще струва сериозни пари. Заключете това в депозитна кутия и изчакайте 30 години“.

MissChievous8 добави:

„То вече струва много. Преди година-две някой продаде наръчник на Apple, подписан от Стив, за малко под осемстотин хиляди.“

Всъщност това не е лъжа, тъй като според RR Auction това оригинално писмо е продадено за 479 939 долара на 19 август 2021 г. Уебсайтът описва взимането на автограф от Джобс като „пословично трудно“ и той отказвал почти всички искания за автограф, които получавал по пощата или лично. Той не бил доволен от „призивите на търсещите автографи“. В това оригинално писмо обаче той отказва да даде автограф, който може да е бил върху списание или снимка, но също така се подписва със своя „отличителен, малък подпис“.

Автентичността на писмото е потвърдена от PSA/DNA и е 100% оригинал. Джобс умира през 2011 г. след битка с рак на панкреаса на 56-годишна възраст, според News Week. Подписът на съоснователя на Apple често се продава за големи суми пари. Когато се продават на търг, колекционерски предмети и продукти на Apple от ранната епоха могат да достигнат стотици хиляди долари.

Джобс не е единствената известна личност, която е отговаряла на молбите на феновете по забавен начин. Том Ханкс, който е широко известен с любовта си към пишещите машини, е бил „подкупен“ от комика Крис Хардуик, водещ и основател на подкаста „Nerdist“. Хардуик е бил наясно с пристрастието на актьора към старинни пишещи машини и е възнамерявал да се възползва от него. Той подарил на Ханкс пишеща машина „Смит Корона“ от 1934 г. и писмена покана, в която го помолил „моля, приемете тази пишеща машина като официална покана да бъдете гост на моя изключително популярен с децата подкаст „Nerdist“.

В отговор Ханкс му пише писмо, в което пише:

„Скъпи Крис, Ашли и всички дяволски гении от Nerdist Industries, кои си мислите, че сте, за да се опитате да подкупите да се появите във вашето „нещо“ с този подарък от най-фантастичната пишеща машина Corona Silent, произведена през 1934 г.?“

Той написва това писмо на същата старинна пишеща машина, която е изпратил Хардуик, и добавя:

„О, ОК! Ще накарам моите хора да се свържат с вашите и да изработим някакъв процес на интервю. Дявол да Ви вземе!“

Очевидно по-късно той се е появил в подкаста на Хардуик и всичко това е било възможно благодарение на пишещата машина.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини