Странен бъг в iPhone 11: екранът без никакви причини се замъглява и позелелнява

8
1516

Американските притежатели на iPhone 11, iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max започнаха масово да се оплакват от странен бъг. Екранът на смартфона без каквато и да било причина се замъглява и започва да показва само зелени оттенъци веднага след отключването. Проблемът широко се обсъжда във форумите Reddit и MacRumors. Броят на случаите е голям.

Според съобщенията на потребителите, екранът позеленява само за няколко секунди, но това моментално привлича вниманието и много се набива в очите. Бъгът се проявява предимно през нощта при включена тъмна тема и задействан режим Night Shift. Но малко по-късно стана ясно, че този дефект се проявява при най-ниските нива на подсветката. Засега не е възможно нарочното предизвикване появата на тази грешка – всичко става случайно.

Един от посетителите на MacRumors описа ситуацията по следния начин:

„Приблизително при една четвърт от случаите, когато отключвам своя iPhone 11 Pro, неговият екран изглежда съвсем замъглен, като преобладава предимно зеленият цвят. След около 3 секунди дефектът изчезва и смартфонът започва да работи нормално. Може би трябва да се върна към заводските настройки“.

Проблемът не е свързан хардуера на тези устройства, понеже потребителите забелязаха, че той е започнал да се появява след обновяването до OS 13.5 и до излязлата тази седмица iOS 13.5.1. Очаква се всичко да бъде оправено със следващата версия iOS 13.5.5, която в момента публично се тества.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари