3.7 C
София

Странната грешка в iOS може да деактивира трайно WiFi на iPhone

Най-четени

За доста странен бъг в iOS съобщиха редица iPhone потребители. При сканиране на района за налични Wi-Fi мрежи част от оплакващите се открили нова мрежа, носеща името „% p% s% s% s% s% n“.

Смятайки това за грешка, своя мрежа, или просто от любопитство, част от потребителите решили да се присъединят към нея. Това обаче довежда до невъзможност за използване на Wi-FI в iPhone перманентно.

Специалистът по информационна сигурност Карл Шуу смята, че има странна грешка в iOS, която просто не може да се справи с това конкретно WiFi име. Това, което се случва, когато се присъедините към него, е, че то води до трайно забраняване на WiFi на вашия iPhone.

Ако подобна мрежа се появи и при вас – не влизайте в нея

Направите ли го – няма да помогне нито рестарт на апарата, нито променя на името на мрежата, в която се опитвате да влезете.

Единственият начин да поправите своя iPhone е да нулирате мрежовите настройки на вашия iPhone.  За щастие това е доста по-лесно и по-малко разрушително в сравнение с нулирането на телефона ви. Можете да видите видеоклипа по-горе от Schou, който показва, че когато се опитва да активира отново WiFi, той просто продължава да го изключва. В момента не е ясно защо това се случва, но някои предполагат, че използването на „%” може да е проблемът.

Това е така, защото в някои езици за програмиране „%“ се използва като спецификатор на низов формат и когато iOS го види, може да се опитват да го анализира и да го вкара в някакво действие. Колкото и да е странно, Android изглежда не е засегнат от него, така че засега изглежда, че е нещо само за iPhone.

Очаква се скоро Apple да публикува пач за въпросната грешка.

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини