Странно устройство: Microsoft има телефон с бутони и интерфейс на Windows 10 Mobile

5
1476

Уебсайтът Windows Central публикува снимки на мобилен телефон на Microsoft с бутони и номер на модела RM-1182. Интерфейсът на това устройство е много подобен на Windows 10 Mobile.

Телефонът има живи плочки, синхронизация с Microsoft акаунта и някои типични за смартфоните функции. Плочките само отчасти са „живи“. Техният цвят може да се избира и те само могат да показват броя пропуснати обаждания и уведомленията на приложенията. В телефона са инсталирани редица приложения на Microsoft, включително Outlook Mail, Calendar, GroupMe, OneNote. Има SMS месинджър, телефонен указател, камера, галерия, будилник, файлов мениджър и браузър. Всичко е стилизирано като аналогичните приложения във Windows 10 Mobile. Вижда се и менюто Extras (като при Lumia) с комплект полезни помощни програми, който много прилича на тези от Windows смартфоните.

Звуковата схема и анимацията при включването също са взети от Windows 10 Mobile. Компанията Gameloft дори предлага за този телефон специални версии на няколко популярни игри, включително Spider-Man Ultimate и Asphalt.

Техническите характеристики не са впечатляващи: 2,5-инчов дисплей с ниска резолюция, слаба камера и 1200 mAh батерия.

Windows Central уточнява, че RM-1182 е разработен през 2015 година, но не е излизал на пазара. Може би Microsoft възнамерява да възроди бранда Asha, а може и да остави само този индекс.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
3 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван
Иван

И като го купят 10 човека в световен мащаб и Майкрософт съвсем ще се депресират. Ако въобще пуснат телефон.

user
user

Пак е по-добре от двамата които ползват Линукс за десктоп.

Иван
Иван

Чак пък двама. Доста хора го ползват и от възрастните, които не ползват компютрите кой знае за какво, вече е предпочитан. Тъй че, по-скоро стотици хиляди, ако не и милиони вече. Милиард не, но милиони да.

Скотовееееее
Скотовееееее

„Вече е предпочитан“, погледни статистиката и цифрите, вие живеете в паралелна реалност. Самоизолирани в назадничевата си БГ реалност на скотове.

Велката
Велката

Това не е W10M, а някакъв шитски фирмуер с адски лимитирани опции. Имам Nokia 3310 3G и има подобен фирмуер….