По време на брифинг с инвеститори Nintendo сподели своите виждания за бъдещето на конзолата Switch по време на втората ѝ година достъпност на пазара. Информация за стратегията на компанията получихме от Шигеру Миамото:

Нашата маркетингова стратегия включва стремежа ни да накараме голяма маса от потребители в Япония, САЩ и Европа да желаят да закупят Nintendo Switch. Амбицията ни е не всяко семейство да има поне една конзола, а дори всеки отделен човек„.

Това вероятно е желанието и на всяка компания, просъществувала на света, но за Nintendo тази широка разпространеност ще донесе на феновете много жадувани допълнения и функции в платформата. Миамото продължи: „Най-голямото предимство на Nintendo Switch е способността да носите конзолата лесно навсякъде и да правите състезания посредством локална безжична връзка. Ако предположим, че всеки има по една конзола, това значи, че ние ще можем да създадем нови жанрове стил Nintendo.“. Изглежда предполагаемата широка разпространеност на Switch означава именно разработване на повече игри за локален мултиплеър от страна на Nintendo, както и издаване на нови модули за Labo, които изискват присъствието на няколко устройства.

Честно казано, Nintendo има потенциална да осъществи своята идея, ако действа бързо – в момента японската компания продава продукта си на пазари, където няма реални конкуренти (Xbox и PlayStation заемат отделна ниша за стационарни конзоли). Nintendo може да опитва нови неща и да прави всякакви ходове, за да добие популярност, стига да не се появи подобна на Switch конзола от друг производител.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари