Няколко години преди Apple да се сети да забавя старите iPhone, корейският производител Samsung, точно обратното – повишавал е производителността на своите флагмански смартфони.

Само че не в действителност, за което корейците биха могли да бъдат похвалени, а в бенчмарковете, принуждавайки смартфоните да демонстрират по-висока изчислителна мощност.

Опитите на Samsung да разчуства потребителите, обичащи да измерват производителността на своите смартфони с помощта на различни бенчмаркове, свърши в съда. Бивш притежател на Galaxy S4 с име Даниел Норсия още през 2011 година откри несъответствие с реалната и синтетичната производителност на своето устройство и заведе съдебно дело.

След поредица от следствени експерименти, съдията от Северна Калифорния Джеймс Донато стигна до извода, че Samsung наистина понякога изкуствено повишава производителността на своите смартфони, което обаче се вижда само в синтетичните тестове, като например AnTuTu. Според съдията, корейския производител съзнателно е публикувал завишените показатели, но за сега няма информация за размера на сумата на компенсацията.

Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
GalaxyNote8
GalaxyNote8
3 години

Да при С4 сега сме 2018 и ексинос не отстъпва на айфонския процесор, а китайските като кирин направо смазва има клипове в ,които това се доказва вече няма лъжа няма измама

Петър
Петър
Отговор на  GalaxyNote8
3 години

Хаха тук се говори за лъжене в бенчмарковете! Научи се да четеш!

Радо1
Радо1
3 години

Samsung S4 е модел от 2013 година, откъде ги намирате тези фалшиви „новини“???
https://www.gsmarena.com/samsung_i9500_galaxy_s4-5125.php

Радо1
Радо1
Отговор на  Даниел Десподов
3 години

Ще им пратя и там връзката да видим какво ще кажат….

Радо1
Радо1
Отговор на  Радо1
3 години

Този сайт е много фалшив, нито ми одобриха коментара нито са си оправили „новината“…. а и никъде другаде не се намира подобно нещо.

Кольо
Кольо
3 години

Тия от сайта, който между другото е съвсем пресен и е базиран на…wordpress, ах колко престижно, изглежда са новаци, а може освен това да са измамници и пишат всякакви глупости.

Николай
Николай
3 години

Тук май не се проверява за автентичността на копираните преведени статии
Както каза колегата S4 е от 2014 модел
Какъв е смисълът да се четат фалшиви лъжливи новини питам аз какво правим тук???

хой
хой
3 години

До сега е вървяло делото бе балъци спрели… Колко функционално неграмотни хора има в България…