Няколко години преди Apple да се сети да забавя старите iPhone, корейският производител Samsung, точно обратното – повишавал е производителността на своите флагмански смартфони.

Само че не в действителност, за което корейците биха могли да бъдат похвалени, а в бенчмарковете, принуждавайки смартфоните да демонстрират по-висока изчислителна мощност.

Опитите на Samsung да разчуства потребителите, обичащи да измерват производителността на своите смартфони с помощта на различни бенчмаркове, свърши в съда. Бивш притежател на Galaxy S4 с име Даниел Норсия още през 2011 година откри несъответствие с реалната и синтетичната производителност на своето устройство и заведе съдебно дело.

След поредица от следствени експерименти, съдията от Северна Калифорния Джеймс Донато стигна до извода, че Samsung наистина понякога изкуствено повишава производителността на своите смартфони, което обаче се вижда само в синтетичните тестове, като например AnTuTu. Според съдията, корейския производител съзнателно е публикувал завишените показатели, но за сега няма информация за размера на сумата на компенсацията.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари