Съдът разреши на HTC да продава One

0
19

Тази седмица бяха поразени всички от новината, че Nokia се е сдобила с предварителна забрана за продажбите на смартфона HTC One, тъй като в него се използва високо амплитуден микрофон, разработен от ST Microelectronics в сътрудничество с финландския производител.

След като са показани допълнителни материали в крайна сметка съдът е отменил забраната, твърдейки, че HTC са невинни за случилото се.

Оказало се е, че ST Microelectronics е разработила за финландския производител този микрофон, но въпреки това, по някаква причина, компанията е решила да предложи иновативния компонент и на HTC.

Съдът е постановил, че HTC не би могла да знае за детайлите относно споразумението между ST Microelectronics и Nokia, така че обвиненията за незаконно използване на този компонент са невъзможни. Съответно продажбите на смартфоните няма да бъдат забранени.

За виновна е призната ST Microelectronics. Сега, в следващите шест месеца, тя ще бъде принудена да продава високоамплитудните микрофони само на Nokia. След като Nokia престане да купува тези компоненти, в продължение на 10 месеца, производителят няма да може да ги продава на друг.

Всъщност, в момента HTC може да продаде всичките си произведени смартфони, но вече ще трябва спешно да си търсят друг доставчик на микрофони, които няма да могат да притежават нужните характеристики, а от друга страна, те може да струват и повече. Но във всеки случай е по-добре, отколкото забраната за продажби.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за