Apple се оказва в центъра на забавно съдебно дело, свързано с обвинение по фалшива реклама. По-точно, отсрещната страни твърди, че размерите на екрана на смартфоните на гиганта са бил подвеждащо комуникирани, а същото се отнася и за гъстотата на пикселите в него.

Делото, заведено в петък в Северна Калифорния, е от двама души. Те обвиняват Apple, че е рекламирала умишлено подвеждащо хардуерните параметри на iPhone X, XS и XS Max (но не и на iPhone XR).

Конкретният проблем на ищците е, че рекламата на техническите параметри на Retina дисплеите с прорез е подвеждаща. Те се надяват, че ще могат да съберат достатъчно съмишленици за колективен иск.

Рекламният девиз It’s all screen е подвеждащ, тъй като има ясни рамки около дисплея, както и прорез. iPhone X е рекламиран с резолюция 2436 x 1125 пиксела, което технически не е правилно, тъй като прорезът заема около 120 вертикални пиксела. iPhone X е рекламиран неправилно като телефон с по-висока резолюция от iPhone 8 Plus, тъй като на субпикселно ниво, OLED пикселите имат само два субпиксела в сравнение с три в LCD дисплея на iPhone 8 Plus. Така пикселите са 5 481 000 в iPhone X срещу 6 220 800 в iPhone 8 Plus.

Делото изглежда повече забавно, отколкото сериозно, но пък определено повдига важни въпроси за PR политиката и рекламата в бизнеса като цяло.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
5 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
Capitalismus, #MAGAПитанкатаsesuime Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Capitalismus, #MAGA
Capitalismus, #MAGA

Съгласен съм с делото!

– Епъл потребител.

Искам час по-скоро тънки рамки, стига сме оставили иновациите в дизайна на Китай.

Питанката
Питанката

Да обичам си iPhone-чето, но малко им трябва на моите любимци някой да ги по стресне и да си стъпят отново на краката и да почнат иновациите… че нещо и андроидите останаха в застой нямат от кого да “ взаимстват” идеи 🥴😂

sesu
sesu

Имало и двама умни макдоналдса – най вероятно са китайчета.

ime
ime

А тези заоблени ръбове долу и горе? Много работ има, които са пълни глупости, като например 5x „оптичния“ на хуалей, как 80 милиметра са 5х? Главния сензор е 26-27, така че повече от 3Х не е. Отделно, че всеки телефон с телефото оптика се рекламира с еди колко си оптичен зум без загуба на качеството. Дали? Я да сравним един 1/2.3 с един 1/3.5 да видим колко няма загуба на качеството от лайняния сензор, който винаги се ползва за втора камера.

sesu
sesu

Дарт shter.io покажи твоят ГНЯВ съм хавайките .
ГНЕВА към всички ще завърши твоето обучение като лорд на тъмната страна на силата.

В една от бележките на Jiangxi Ruike Refrigeration Technology се посочва, че арестуването на Мън Уанжоу в Канада е шокирало китайския народ, а заедно с това в нея служителите се окуражават да заменят своите смартфони iPhone за модели на Huawei и солиден финансов бонус.

sesu
sesu

Всички продават на късо акците на🍏(-28%) – не стига че до сега са в катастрофа(няма дани колко бройки да продали)
ами сега губят и 20% от продажбите си от китайският пазар
а най вероятно китайците ще им съботират производството(дефектна продукция).

sesu
sesu

Южнa Kopeя издaвa пoвeчe пaтeнти oтĸoлĸoтo цeлия Eвpoпeйcĸи cъюз

Крони Капиталистите издават повече патенти от 10 пъти повече крони социалисти .

Capitalismus, #MAGA
Capitalismus, #MAGA

Всичко квазисоциалистическо ще рухне, дотациите ще унищожат кронизма и социализма. Всичко без тези, които в момента завиха надясно към реформи и консерватизъм, ще се сринат.