Съдят RIM за нарушена търговска марка в името на операционната система BBX

0
29

След известно затишие се възобнови вълната от лоши нови, които засягат мобилната компания RIM. Този път става въпрос за злоупотреба с търговска марка. Обвинението е отправено от Basis International, компания която предлага продукт под марката BBx. От информацията, която е налична към момента изглежда, че Basis International има напълно основателни претенции към RIM, информира Mobile Burn.

Ощетената компания е излязла с публично изявление по въпроса, в което се казва, че след анонса на мобилната операционна система BBX, подготвяна от мобилния гигант, в Basis International са получили множество съобщения от объркани клиенти. Причина за объркването е фактът, че под марката BBx от край време се предлага инструмент за разработчици, който служи за създаването на мултиплатформени софтуерни приложения. По този начин в хората може да възникне погрешна представа, че между BBX на RIM и BBx на Basis International има някаква връзка.

Заведено е дело, в което се изисква на RIM да бъде забранено да използва името BBX. Освен това тъжителите искат от обвиняемите да им платят в трикратен размер всички печалби, които са реализирани до момента чрез неправомерното използване на запазената търговска марка. Ако бъдат признати за виновни RIM ще трябва да платят и рекламните разходи, които ще направи Basis International, за да възстанови репутацията на продукта си.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари