Създателят на антивируса McAfee ще пусне най-защитения смартфон в света

3
32

Защитата на личните данни в мобилните устройства е активно обсъждана тема в продължение на много години. Затова някои компании произвеждат защитени устройства с повишено ниво на сигурност. Подобно устройство обяви и Джон Макафи, един от създателите на популярната антивирусна програма McAfee. Той е бил сред първите, които е разработил антивирусен софтуер за търсене на вируси. Своята нова разработка, Джон Макафи нарича първият в света наистина защитен смартфон. Той твърди, че това ще бъде най-надеждния смартфон от съществуващите до момента.

„Огромните инвестиции са направени в хардуерната част. В задната част На устройството има редица комутатори, които позволяват на потребителя физически да изключат батерията, камерата, микрофона и антените за Wi-Fi, GPS и Bluetooth. Те също така не позволяват на телефона да се свърже към Stingray или всеки друг прихващащ устройството IMSI. Освен това, той е анонимен при уеб-търсене“ — казва Джон Макафи.

Телефонът се казва John McAfee Privacy Phone и ще дебютира по магазините в края на тази година. С производството му ще бъде ангажирана компанията MGT, занимаваща се с кибербезопасност начело с Джон. За техническите характеристики на устройството все още няма данни.

Известно е, че смартфонът ще струва $1 100, а потенциалните му клиенти ще са корпоративните потребители. Освен това, Джон Макафи планира да пусне още по-подобрена версия през лятото на следващата година.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
бат\'начо
бат\'начо

Една оловна кутийка е в пъти по-евтина и доказано работеща. А когато е включен… то е включен и не е сигурен вече. Обаче ще си „газе“ с него, кво му даваш – 1100, муха те ухапала.

xaxo
xaxo

г-н Макафи първо трябва да си изяде обувката, чак след това ще си заслужи отново респекта на интернет общността. До тогава „статии“ за него трябва са в разделите за хумор и сатира.

K0MEPCA
K0MEPCA

„още по-подобрена“ след това дали няма да изкара и една най-по-подобрена версия