Създателят на Android подготвя смартфон с изкуствен интелект и гласово управление

6
958

Основаната от създателя на операционната система Android Анди Рубин компания Essential стана популярна предимно с това, че предложи на пазара първия безрамков смартфон с малък прорез в екрана. Сега се появи информация, че Рубин отново разработва нещо съвсем иновативно. Това е смартфон, който се управлява предимно с жестове и глас, и може да отговаря на съобщенията и електронните писма без участието на човека.

Bloomberg съобщи, че устройство няма да има рекордно голям дисплей и изцяло ще се управлява с гласови команди и жестове. А вграденият изкуствен интелект ще може да организира срещите и да отговаря на съобщенията от името на потребителя. Засега няма информация за датата на анонса.

Изданието каза още, че Essential е вложила всички сили и ресурси в разработването на новия смартфон. Всички други проекти, включително второто поколение на Essential Phone и новата смарт колонка са отложени за неопределено време. Рубин е на мнение, че към днешен ден пазарът е препълнен с подобни устройства и появата на още един телефон от този тип просто няма смисъл. И сега разработва смартфон с дълбока интеграция на изкуствен интелект.

Рубин не се съмнява, че бъдещето е пред ИИ и съвсем новите методи за управление на устройствата. Сегашното сензорно управление вече е старо – не предлага нищо ново, а пазарът иска промени.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
0 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
6 Автори на коментарите
TNTpedroPropovsteffokojo Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
анонимен
анонимен

хаха, и след 8 години ще го спрат заради некадърност!

kojo
kojo

Интересно ново поколение телефони. Обаче има един минус тук по добре старите тези новите няма да са надеждни.. С една дума още не ми е дошло времето. Лично мнение .

steffo
steffo

Аз разработвам вечен двигател. Не ме питайте дали ще разработя 😉

Propov
Propov

Човека е доказан гений и визионер. Идейте му изпреварват доста времето и нагласата на потребителите. Щото народа е в болшинството си доста ограничен. Вижда само квото му пускат по рекламите от големите фирми. Рубин измисли модулния телефон. Мото го направиха и тогава тръгна. Той измисли ноча. Айфон го направиха и тогава тръгна. Сега му е време да си набере плодовете сам.

pedro
pedro

на какъв език ще му говорим?

TNT
TNT

да направиш устройство което се управлява „изцяло“ с гласови команди е най-голямата глупост сътворена от човека.
ами утре като се простудиш и устройството не разпознае гласът ти?
по-добре да направи устройство което чисти гъза на потребителя сигурен съм, че ще удари тавана от поръчки.