Съобщение-бомба срива почти всеки iPhone и iPad

2
3177

В iOS 13 бе открит сериозен проблем с информационната безопасност. Смартфоните и таблетите, работещи под управлението на тази операционна система, излизат от строя след получаването на така наречената текстова бомба – съобщение, което съдържа точно определени символи. Ето как изглежда бомбата:

Това е съчетание на емоджи на италианското знаме и няколко символа на езика Синдхи. След неговото получаване чрез SMS, iMessage и който и да е друг месинджър, устройството аварийно приключва работата си.

Според информацията на уеб портала MacRumors, този бъг е отстранен в бета версията iOS 13.4.5, но е наличен във всички версии iOS 13.x. Очевидно е, че съвсем скоро Apple ще представи официално обновяване, което оправя проблема.

Това съвсем не е първият път, когато потребителите откриват, че устройствата на Apple се сриват след получаването на текстово съобщение. Така например, през 2018 година символ от индийската азбука принуждаваше iOS и iPadOS устройствата да забиват.

Ако се опасявате, че вашето устройство може да бъде атакувано по подобен начин, има начин да се предпазите преди ъпдейтът да излезе. От настройките може да се изключи показването на уведомленията от месинджърите. Разбира се, по този начин нищо, получено от месинджъра няма да се покаже и да се види, но засега, докато съответният ъпдейт не е излязъл, други предложения няма.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари